Отворена врата школске библиотеке

Драги ученици, поштовани родитељи и пријатељи школе,
Библиотека наше школе годинама представља оазу књига, учила и школске лектире.У њој наши ученици праве прве кораке у навици редовног читања, изнајмљивања књига и шире своју љубав према читању, од уласка у нашу школу, до изласка из ње. Библиотека зато и постоји и увек је ту, првенствено за наше ученике.
Највећи обрт од стране ученика у библиотеци имају сликовнице. Сликовнице су омиљене позајмљене књиге многима. Баш због тога, оне се највише хабају и постају слабо употребљиве. Тим поводом школска библиотека жели да огласи акцију “ЈЕДНА СЛИКОВНИЦА ЗА НАШУ БИБЛИОТЕКУ”.
Позивамо Вас да донирате својој школској библиотеци једну или више сликовница. То не мора бити сасвим нова, али би требало да буде очувана сликовница.
Полице са сликовницама ваше библиотеке биће пуније на радост оних који их највише читају и којима оне пуно значе.
Сликовнице можете припремити до 15. маја, када ће се у нашој школи већ традиционално обележити Дан породице. Једна од активности биће и ОТВОРЕНА ВРАТА ШКОЛСКЕ БИБЛИОТЕКЕ. Тада ће сви који то желе моћи да уђу у школску библиотеку и упознају се са начином рада у њој. Тада можете донети и донирати сликовницу коју сте припремили.
Радујемо се унапред сусрету са вама!
Библиотекарка,
Ружица Недин