EРАЗМУС

Дисеминација пројекта ”Повежи вештине” 1. део

Учесници две активности нашег пројекта ”Повежи вештине” пренели су искуство које су стекли током мобилности ученика и праћења на послу у Основној школи Табор 1 у Марибору у Словенији. Ово је први део дисеминације пројекта који је одржан за чланове колектива наше школе. Наставница историје Јелена Гаврилов и Славенка Рончевић Буцало, наставница грађанског васпитања, презентовале су своје активности и сазнања о функционисању словеначке школе. Наше наставнике веома је занимало да чују како је организована школа, колико је деце у одељењима, на који начин се ради са ученицима са посебним потребама итд. Потом су ученици виших разреда пренели своја искуства и утиске.

ПОВЕЖИ ВЕШТИНЕ у медијима

О активностима у оквиру нашег пројекта ПОВЕЖИ ВЕШТИНЕ извештавали су медији: РТВ, ТВ Кикинда, Радио Ами и онлајн портал Градски онлајн.

Марибор – мобилност ученика и праћење на послу

ПОВЕЖИ ВЕШТИНЕ – Пет дана за памћење провело је десеторо наших ученика и четворо наставника у Марибору, у Словенији у оквиру нашег Еразмус+ пројекта. Дочек који су нам приредили домаћини – школа Табор 1 и пажња коју су нам придали, заиста су за незаборав. Организација свих наших активности била је на веома високом нивоу. Сво особље школе, као и ученици желели су да се упознају са нашим тимом, а искрено и ми смо желели њих што боље упознамо. Седмица је прошла много брже него што смо мислили. Квалитетно осмишљен план активности умногоме нам олакшава остваривање циљева пројеката.

Родитељски састанак, припрема за Марибор

Наш пројекат ”Повежи вештине” полако, али сигурно тече планираним током. Приближава нам се прва мобилност, путовање ученика и наставника у Марибор, у основну школу Табор I. О плану активности  током боравка у Марибору, детаљним информацијама везаним за пут и циљевима које треба да остваримо овом активношћу су са родитељима наше десеторке разговарале наставница Добрислава Ружић, координатор пројекта, наставница Биљана Радујко и учитељ Илија Арађански који ће водити ученике. Закључили смо да су родитељи једнако узбуђени колико и ученици и наставници.

ПОВЕЖИ ВЕШТИНЕ – МОБИЛНОСТ УЧЕНИКА И ПРАЋЕЊЕ НА ПОСЛУ

У јеку су припреме за реализацију мобилности ученика и праћења на послу у партнерску школу у Словенији. Наставница географије, Биљана Радујко и учитељ Илија Арађански повешће десеторо ученика у школу Табор I у Марибору. Мобилност ће се реализовати крајем фебруара и почетком марта. Изабрани ученици за мобилност су: Владан Ковачевић, Сара Јочић, Уна Коњик, Огњен Добросављев, Јована Живојинов, Милица Кришан, Страхиња Стојановић, Теодора Ћурчин, Сергеј Богосављев и Огњен Ђомпарин. Ученици ће недељу дана похађати наставу са вршњацима из ове школе. У исто време реализоваће се и активност праћења на послу коју ће похађати наставница историје Јелена Гаврилов и наставница грађанског васпитања Славенка Рончевић Буцало.