Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ђак генерације

2017/2018. године
19

Наша школа може да се похвали сјајним ђацима. Генерација коју ове године испраћамо ће нам остати у сећању као генерација одличних ђака. Међу 14 носилаца престижне дипломе „Вук Караџић“, издваја се наша Мина Шипка – ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2017/18.

Темељна приликом учења, пажљива на часовима, савесна и предана, самостална и истрајна, са лакоћом савладава школско градиво, а посебан труд, залагање и рад улаже проширујући своја знања из Српског језика и Биологије. Из Биологије, на општинским такмичењима је освајала прво место и два пута друго место, док је на окружним такмичењима била на другом или трећем месту. Матерњи језик је Минин омиљени предмет у школи, те су се чак три пута подразумевала прва места и једном друго место на општинским такмичењима, два пута прво место и једном треће место на окружним такмичењима, а четврто место на Републичком такмичењу.

Дисциплинована, културна, лепо васпитана, скромна и тиха, али дружељубива, праведна и поштена, Мина воли да помогне својим друговима и другарицама у одељењу и увек има времена да нас достојно представи на такмичењима, смотрама, квизовима, манифестацијама, ликовним и литерарним конкурсима. Предано се бави и спортом, те је истакнута карате такмичарка и носилац браон појаса.

Другови и другарице се поносе што је Мина била са њима у разреду, предметни наставници што су имали част да предају Мини, док се наставнице српског и страних језика надају да ће Мина кренути пут филологије и лингвистике…

 
2016/2017. године
Katarina KrstinЂак генерације је Катарина Крстин.
Свестрана, хумана, племенита. Поред редовне основне школе завршила је и основну музичку школу и основну балетску школу. Интензивно тренира тенис.

Била је на многим такмичењима из: информатике и рачунарства, енглеског језика, биологије, математике, српског језика, хемије и италијанског језика. Највише пласмана је остварила из информатике (1, 2, 3. место) на регионалним такмичењима, у континуитету током све четири године виших разреда, као и из биологије.
Учесник је бројих културних манифестација и хуманитарних акција.

Префињена, отмена и уметнички надарена.
Желимо јој много успеха у даљем школовању.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015/2016. године
Ђак генерације је Бранислав Нолин. Ово ласкаво признање је добио захваљујући свом великом труду, редовном учењу, жељи да напредује и доброј организацији. Носилац је Вукове дипломе и пет посебних диплома. Освајао је прва места из математике, хемије, српског језика, физике и биологије. 

Како си успео да истовремено будеш успешан из толико предмета? 
- Све почело као обична радозналост, али је временом прерасло у интересовање и жељу за новим сазнањима. Захваљујући упорном раду и добрим саветима наставника, успех није могао да изостане.

Који ти је омиљени предмет? 
- Ни један предмет не бих могао да издвојим, јер су ми сви подједнако драги, али је увек постојала већа склоност ка природним наукама.

Шта волиш да радиш у слободно време?
- Оно мало слободног времена што ми је остајало проводио сам дружећи се.

Коју школу желиш да упишеш?
- Жеља ми је да упишем Гимназију и тамо даље развијам своју склоност ка природним наукама.

Твој мото:
- "Успех је путовање, а не циљ."