Francuska
Reljef
Atrakcije
Kulturni mozaik
Galerija   *AJFEOV TORANJ
Gustav Ajfel, arhitekta ajfelovog tornja nije mogao ni da predpostavi da će on postati glavni zaštitni znak Pariza i atrakcija za preko 6  000 000 turista godišnje. Sagrađen je kao privremena struktura da obeleži godišnjicu francuske revolucije.
*NOTR DAM
Notr dam dominira veličinom na trgu de Parvis I. Najtrajniji je simbol Pariza, izgrađen između 1163 i 1345 godine. Katedrala se smatra jednom od svetskih vrednosti gotske umetnosti. Masivna unutrašnjost ima 6 000 sedišta.
*LUVR
Jedan od najvećih muzeja umetnosti na svetu. U ovom ogromnom zdanju je smeštena izvanredna i posebna kolekcija slikarskih dela, skulptura i antikviteta iz celog sveta.
*MUZEJ ORSEJ
Ovaj veliki muzej je relativno nov po pariskim standardima. Smešten je na bivšoj železničkoj stanici pored Sene i sediste je ogromne kolekcije značajnih radova iz perioda od 1848 do 1914. godine.
*VERSAJ
Dvorci Versaja su 24 km jugozapadno od Pariza i jedini su od mnogobrojnih Francuskih atrakcija. Večina palata su sagrađene između 1664 i 1715. godina, u vreme Luja XIV, poznatog kao kralja sunca.