Опште о Бразилу
Становништво
Карневали
Флора и Фауна

Становништво

По процени за 2009. у Бразилу живи 191,5 милиона становника, али је просечна густина насељености неравномерна. Најгушће насељени су градови Рио де Жанеиро и Сао Пауло, а најмања густина насељености карактерише Амазонску низију. У унутрашњости, огромни простори су готово посве ненасељени, осим малих изолованих оаза.

 

Највећи део становништва чине белци (55%) и то углавном потомци Португалаца, Немаца, Италијана, Шпанаца и Пољака. 38% отпада на мулате који су два пута бројнији од местика и чине главни део сељачког становништва. Црнци чине 6% становништва, а преосталих 1% отпада на Јапанце, Арапе и америчке Индијанце (Мато Гросо и Амазонска низија). Службени језик је португалски који су освајачи (конкистадори) из Португалије оставили као један од печата своје културе.

 

Иако је основна настава обавезна, број неписмених је врло велики. Универзитети се налазе у државама: Баија, Ресифе, Парана, Рио де Жанеиро, Сао Пауло, Минас Жераис и Рио Гранди ду Сул.

 


За Бразил се каже да има најлепше жене света. Неке од најпознатијих манекенки као што су Жизел Биндшен, Адријана Лима, Алесандра Амбросио, Изабел Гуларт и Ана Беатриз Барос су управо из Бразила.