Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Совембар
Учитељица Сандра Богданов са својим ученицима
Бум Трас Час
Наставница Лела Станчић и необичан час
Волимо експерименте
Наставница Хун Јудит са ученицама - експериметни из физике
Совембар
Учитељица Љиљана Вуковић са својим ученицама
Совембар
Учитељица Биљана Шимон са својим ученицима
IV1 2016/2017.
учитељ Предраг Недин
IV3 2016/2017.
учитељица Нада Поповић
IV2 2016/2017.
учитељица Марија Јерковић
Представа
Ауторски рад нашег учитеља
Српски језик
Ученици који су учествовали на такмичењу из српског језика
Математика
Наши ученици који су показали најбоље знање из математике
Биологија
Одлични резултати наших ученика
Српски језик
Најуспешнији такмичари
Змајеве дечје игре
2016. година
Школски хор
2016. година
Наградна екскурзија
седми разред
Мали фудбал
2016. година
Прваци 2017/2018. године
Дочекали смо нове ученике
Најбољи рецитатори
2016. година
Књижевно вече
2016. година

О нама

- Шта у Кикинди имају заједничко Сава Текелија и Светозар Милетић?

 
- Основну школу Ђуру Јакшић.
 
Наша школа, смештена је управо на углу ових двеју улица, недалеко од самог центра града.
 
Некада интернат Манастира свете Тројице, половином 20. века претворен је у школу. Временом, број ученика школе се повећавао, стари простор постао је тесан, па је 1988. године дограђен нов део, који ми и данас називамо новим. Школска фискултурна сала прва је сала овог типа саграђена у Кикинди.
 
Школа данас има 560 ученика, распоређених у 24 одељења (у сваком већу по 3). Поред редовне наставе, од 2007. године у школи је отворен и продужени дневни боравак. Настава се одвија у две смене које се мењају недељно. За ученике нижих разреда, настава се одвија у матичним учионицама, док се настава у вишој смени одвија по принципу кабинетске наставе. Школа броји 55 запослених.
 
Наша школа је, по много чему, различита и препознатљива.
 
Поред редовних наставних предмета у школи су заступљени факултативни и изборни предмети предвиђени законом о васпитно образовном раду.Тако ученици поред енглеског језика, као првог страног језика уче и италијански језик, као и мађарски језик као факултативни предмет .
 
Факултативни предмети пружају деци могућност да истражују и нека друга подручја ,па тако у Домаћинству месимо колаче, Од играчке до рачунара упознајемо свет технике и виртуалне стварности...
 
Нисмо ми активни само у интелектуалној сфери! Трудимо се да наши ученици развијају и спортски дух и здраво тело па су тако стони тенис, рукомет и одбојка, спортови за које ученици могу да се определе.
 
Али, оно што нашу школу највише карактерише и разликује од осталих школа у граду, јесу ваннаставне активности које су заиста бројне и разноврсне. Кроз њих испољавамо нашу креативност.
 
Инспирација и мотив за сваку активност су наши ученици, односно жеља да обавезу која се зове основна школа, учинимо што пријатнијом и занимљивијом.
 
Народна традиција, породица, друге земље, толеранција, само су неке од тема које нас покрећу и из којих су никле представе, игрокази, целодневне активности, дружења, спортски сусрети.
 
Веома смо активни и у локалној средини. У континуитету остварујемо сарадњу са Културним центром, Народном библиотеком „Јован Поповић”, Туристичком организацијом Кикинда, Народним музејом, Центром за стручно усавршавање.
z