На ликовном и фото конкурсу ''Лепа и ружна страна града из угла екологије'' који је Црвени крст Кикинде организовао у оквиру пројекта Информисањем до чистијег града, награђено је 13 ученика наше школе. Анђела Инђић, Јана Француски, Огњен Зивлак и Марина Крстин, добили су награде за послате фотографије, док су Јана Страјнић, Катарина Ристић, Катарина Рацков, Марина Мрђа, Валентина Петровић, Ивана Тунић, Јана Војводић, Ђорђе Мишковић и Немања Мартин добили награде за ликовне радове. Данас су, у просторијама Црвеног крста ученицима свечано уручене награде.

Различити смо, али су нам права иста

Објављено дана 08/05/2017, 19:59

Ања Поморишац, ученица трећег разреда наше школе, освојила је трећу награду на XX књижевним сусретима Гордана Брајовић, које организује Центар за културу и уметност Алексинац. Ањина песма на тему ''Различити смо, али су нам права иста'', нашла се у зборнику Песма међу песницима, објављеном у оквиру сусрета. Књижевни сусрети Гордана Брајовић посвећени су рано преминулој песникињи и поред конкурса за ученике, на истим сусретима састају се и наши познати песници.

Конкурс подводног филма

Објављено дана 03/12/2016, 19:20

На ликовном конкурсу организованом поводом 7. интернационалног фестивала подводоног филма, ученици наше школе освојили су 4 награде. Прво место у категорији ученика нижих разреда освојио је Давид Ковачевић, ученик II-1, док је Теодора Прибиш (I-3), освојила треће место. У категорији ученика виших разреда, прво место освојио је Лука Кнежевић (VIII-2), док је рад Мине Шипке (VII-2) награђен другом наградом. Честитке ученицима и њиховим менторима!

 

Литерарни конкурс

Објављено дана 22/11/2016, 12:12

На литерарном конкурсу који Народна библиотека Јован Поповић организује сваког новембра, поводом Дана библиотеке, награђена су два ученика наше школе. У конкуренцији нижих разреда, Јања Јованов, ученица III-2 освојила је трећу награду за своју песму, док је у конкуренцији виших разреда, Петар Богдановић, ученик V-3, освојио другу награду.
На овај конкурс пристигао је велики број радова из основних школа широм Србије. У холу Народне библиотеке, у петак 18. новембра, ученици су презентовали награђене радове и примили награде. Заиста смо поносни на наше ученике који су постигли овако леп успех и упућујемо им и на овај начин честитке!

Фотографија корисника Основна Школа Ђура Јакшић

 

Кикиндски пчелари Кикинђанима

Објављено дана 22/09/2016, 20:01

Поводом III изложбе „Кикиндски пчелари Кикинђанима“, Удружење пчелара Кикинда је за ученике основних школа наше општине (од првог до четвртог разреда), расписало ликовни конкурс на тему „Пчелице лете с цвета на цвет и дарују деци укусан мед“. Ученица II-2 разреда Ана Стојановић освојила је са својим цртежом прво место и добила диплому и ранац. Честитамо!

 

Матерња мелодија и образовање

Објављено дана 22/09/2016, 20:01

На XII Међународном конкурсу „Матерња мелодија и образовање“ у организацији Пријатеља деце Војводине ученици I-2 разреда награђени су за своје цртеже. Николина Радишић је освојила друго, а Марко Саванов треће место (у категорији првих разреда). Додела награда се одвијала у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду. Ученици су награђени дипломама и књигама, а њихова учитељица Данијела Драгин захвалницом. Честитамо!


 
 
 

Новембар - месец сова ушара

Објављено дана 29/11/2015, 17:06

На ликовном и литерарном конкурсу поводом манифестације Новембар - месец сова ушара, који је организован под покровитељством Општине Кикинда, наши ученици освојили су пет награда. Марија Гламочак (II-1), Ена Попов (II-2), Вељко Вуковић (III-2) и Нађа Марковић (IV-3) добили су награде за литерарне радове, док је Иван Сивчев (II-3) награђен у конкуренцији ликовних радова.

Литерарни конкурс

Објављено дана 20/11/2015, 21:26

Литерарни конкурс поводом Дана библиотеке Јован Поповић је конкурс на којем обавезно учествујемо. И ове године, мали литерарци освојили су награде за своје радове. У категорији ученика нижих разреда, освојили смо две награде. Ружица Балабан из IV-3 освојила је прву награду, док је Вељко Вуковић (III-2) освојио трећу награду. У категорији ученика виших разреда, Петра Сирета (VI-3), ученица, такође је освојила прво место.

Литерарни конкурс

Објављено дана 14/10/2015, 08:13

На литерарном конкурсу поводом овогодишњих Дана лудаја, три наше ученице награђене су за своје радове: Марија Гламочак (II-1), Дуња Томашев (IV-2) и Андреа Оука (V-1). Њих три преузеле су своје награде у Народној библиотеци, где је уприличена и изложба ликовних радова пристиглих на конкурс на исту тему.

Исхранимо свет - сачувајмо планету

Објављено дана 12/11/2014, 16:17

"Породичне фарме: Исхранимо свет-сачувајмо планету" била је тема овогодишњег конкурса Завода за јавно здравље, поводом октобра - месеца правилне исхране. Марина Крстин из IV-3, освојила је за свој цртеж трећу награду на ликовном конкурсу

Конкурс

Објављено дана 05/06/2014, 14:46

На Стабило конкурсу учествовало је 38 школа Србије са преко 1500 ликовних и литерарних радова. Ученице наше школе Ана Љубоја (III-3), Сара Балаж (IV-2) и Петра Сирета (IV-3), награђене су за своје ликовне радове.

 

 

Пинокијеве авантуре у стрипу

Објављено дана 14/04/2014, 07:36

Републички конкурс поводом светског дана књиге за децу, расписан је ове године по 13. пут и то у две категорије, као литерарни и као ликовни конкурс. 
У категорији ликовног конкурса на тему ''Пинокијеве авантуре у стрипу'', ученица III разреда наше школе, Марина Крстин освојила је ДРУГУ награду. 
На литерарном конкурсу, на исту тему, Немања Симић, такође ученик трећег разреда освојио је ТРЕЋУ награду, док је Мирјана Комљен похваљена за своју песму.

Кош за још

Објављено дана 14/04/2014, 07:32

КОШ ЗА ЈОШ - У акцији ''Кош за још'', у оквиру литерарног конкурса ученика виших разреда основних школа, ученица наше школе Милица Бајић (V-3), освојила је трећу награду. Радови ученика Зорице Бајин (V-3), Драгане Кокот (VII-2), Чусо Александра (VII-2) и Ратко Матије (VII-3), у истој категорији су добили захвалнице.

Ликовно-литерарни конкурс

Објављено дана 31/01/2014, 09:50

Друштво Свети Сава расписало је ликовно литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре. Тема је била Свети Сава - школска слава. Ликовни радови слати у пододбор Друштва у Републици Српској. 70 школа послало је 795 радова, а жири састављен од цењених стручњака Републике Српске, одабрао је десет радова и наградио њихове ауторе. Драган Блажић, ученик III-3, награђен је ДРУГОМ наградом. Нажалост, нисмо могли да присуствујемо додели награда, али је данас Драган био гост Радио Кикинде и разговарао са Милицом Латиновић о свом раду. 

 

Математичка интернет олимпијада

Објављено дана 09/12/2013, 19:07

Никола Чутурић, ученик 5. разреда, у финалу четврте "Архимедесове" математичке интернет олимпијаде, за ученике основних школа, којa је одржанa 1.12.2013. у Београду, освојио је трећу награду. 


На слици је заједно са својом наставницом математике Милком Васић.

ЧЕСТИТАМО!

 

Змајеве дечје игре, ликовно-литерарни конкурс

Објављено дана 19/11/2013, 23:32

Наташа, Матија и Огњен, освојили су прва три места на литерарном конкурсу поводом Змајевих дечјих игара.

 

Литерарни конкурс поводом Дана библиотеке

Објављено дана 19/11/2013, 23:27

Анђелија Кнежевић, Анита Никић и Сара Страјнић награђене су на литерарном конкурсу који Народна библиотека Јован Поповић расписује сваке године поводом Дана библиотеке. Анђелија је освојила прву награду за своју песму, док су Анита и Сара однеле друга места у својим категоријама. Вечерас је у холу библиотеке уприличена додела награда за ученике.

Здрава храна

Објављено дана 23/10/2013, 12:36

Андреа Оука је победила на конкурсу Завода за јавно здравље Кикинда и то у конкуренцији ученика од 1. до 8. разреда, овом песмом.

 

Здрава храна

 

Чуј ме добро, друже, сад ме добро чуј,

немој да сам случајно чула неко - фуј.

 

Спанаћ, мрква, першун и понека бобица,

буде ту и крушка, наранџа и јагодица.

 

Јабука је, кажу, ипак овде победница,

од свег воћа, она је - енглеска краљица.

 

Купус, ротква, карфиол и понекад рен,

блитва, паприка љута и понеки лука чен.

 

И док се мрштиш на оброке без мана,

схвати, дечко, да је то та чувена - здрава храна.

 

Дани правилне исхране

Објављено дана 17/10/2013, 09:06

Завод за јавно здравље сваке године поводом Дана правилне исхране организује ликовно-литерарни конкурс за ученике основних школа. Данас су у Центру за стручно усавршавање додељене награде учесницима конкурса. Наши ученици освојили су четири награде. Прво место у конкуренцији литерарних радова освојила је Андреа Оука (III-1), док је Владимир Соколов (VIII-2) у истој конкуренцији освојио трећу награду. Што се тиче ликовних радова, наша ученица Катарина Рацков (III-3) освојила је такође прво место, док је Катарина Ђорђевић (I-3) добила другу награду. Честитамо!

 

Ликовно-литерарни конкурс

Објављено дана 10/10/2013, 20:58

На ликовно-литерарном конкурсу поводом манифестације Дани лудаја, који је расписала Туристичка организација Општине Кикинда, наши ученици освојили су три награде. Невена Поповић из IV-2 освојила је другу нахраду у категорији литерарних радова ученика нижих разреда, а Лука Богојевић из VI-3 је такође други, али у категорији ученика виших разреда. Алекса Трнић из III-3 освојио је другу награду у конуренцији ученика нижих разреда за свој ликовни рад на тему ''Потрага за лудајом''. Честитамо!

Змајеве дечје игре, ликовно-литерарни конкурс

Објављено дана 03/10/2013, 18:46

На ликовно-литерарном конкурсу поводом Змајевих дечјих игара, наши ученици награђени су у обе категорије. Награде су додељене у свечаној сали Народног музеја, а награђени су ученици: Мина Шипка (IV-2) - 1. место, Алекса Рофа (III-1) - 2. место, Невена Лудајић (II-1) - 3. место, Мартин Мартоноши (III-1) - 3. место , Анита Никић (IV-1) -3. место, Сара Шулц (IV-1) - 3. место, Кристина Шилић (VII-1) и Наташа Обрадовић (VIII-3) - 1. место, Огњен Бован (VIII-1) - 2. место, Матија Мартин (VIII-3) - 3.место , док је разред III-3 награђен специјалном наградом за колективни рад.

ФОТОГРАФИЈЕ

Радост Европе

Објављено дана 03/10/2013, 18:41

Радост Европе најстарија је и највећа манифестација дечјег стваралаштва у нашој земљи и одржава се сваке године почев од 1969. поводом Светског дана детета. У оквиру манифестације одржава се и ликовни конкурс. Ове године тема конкурса била је ''Рокенрол'', а ученици III-3 освојили су трећу награду у категорији деце од 6 до 10 године и то за колекцију радова. Јуче су у дворани Дечјег културног центра, додељене награде.
ФОТОГРАФИЈЕ

 

 

Доситејеви дани

Објављено дана 06/06/2013, 15:46

Задужбина ''Доситеј Обрадовић'' из Београда, доделила је јуче, 04. јуна награде најбољим радовима, пристиглим на конкурс у оквиру Доситејевих дана. У категорији писане басне, Милица Поповић из IV-1 освојила је другу награду и јуче је, у Београдском ЗОО врту примила први део награде, коју чини неколико вредних књига. Други део чека је догодине, када ће Задужбина ''Доситеј Обрадовић'' објавити књигу са свим награђеним радовима на овом конкурсу. На фотографији је Милица са својим учитељем Предрагом Недином.

Математички турнир и награда

Објављено дана 04/06/2013, 19:20

Велики успех Николе Чутурића - На математичком турниру (математичкој олимпијади основних школа Србије), у организацији Математичког друштва Архимедес, Никола Чутурић, ученик IV-2 освојио је 92 поена и другу награду! Николу је за такмичење припремала учитељица Марија Јерковић. Честитамо и Николи и учитељици Марији на овом, заиста изванредном успеху :).

''Шта су сове вечерале''

Објављено дана 29/05/2013, 20:19
На смотри научно-истраживачких радова у области биологије, одржаној 20.маја у Пан театру, у Београду, свој рад ''Шта су сове вечерале'', представиле су и наше ученице Александра Ћошков и Данијела Кенешки (VI-1). Оне су за свој рад награђене другом наградом, а награду је доделило Удружење наставника ''Доситеј Обрадовић''.

Дани ћирилице у Баваништу

Објављено дана 29/05/2013, 15:52

Дани ћирилице у Баваништу - Огранак Вукове задужбине у Баваништу, Министарство просвете Републике Србије и КУД Аца Обрадовић из Баваништа, организовали су и ове године конкурс Дани ћирилице. Ове године тема је била ''Будимо људи''. У конкуренцији калиграфија, иницијали и илустрација, Јована Тунић из III-1 освојила је трећу награду и прилику да проведе дан у прелепом окружењу Баваништа.

''Моја планета без дуванског дима'

Објављено дана 29/05/2013, 15:50

Друштво Србије за борбу против рака већ више од 40 година организује акцију ''Млади у борби против рака''. Ове године, тема наградног конкурса била је: ''Моја планета без дуванског дима'', а на литерарном и ликовном конкурсу учествовало је око 6000 учесника. У конкуренцији од 3900 ученика који су послали своје цртеже, Миленко Ђурђев, ученик II-3 разреда наше школе, освојио је другу награду и био најмлађи од награђених. Додела награда одржана је 20. маја 2013. у свечаној сали Скупштине града Београда.

Награђени математичари

Објављено дана 23/05/2013, 21:51

У среду, 22.маја су у Центру за стручно усавршавање додељене награде најбољим математичарима у нашој општини. Сви ученици који су освојили једно од прва три места на општинском или окружном такмичењу, добили су књигу и пакет са слаткишима који је спонзорисао Ангрохит. Међу награђенима су и наши ученици: Марко Јерковић, Бранислав Нолин и Драган Ранков. Они су, уз другаре из четвртог разреда Николу Чутурића, Ратомира Терзина и Петра Чичковића и Исидору Љубоја из шестог разреда, представљали нашу школу на окружном такмичењу у Чоки.

Поетски конкурс ''Мика Антић''

Објављено дана 18/04/2013, 19:26

На поетском конкурсу ''Мика Антић'' под називом ''И сад на твоје усне миришу трешње'', Драгана Кокот, ученица VI-2, награђена је за своју песму ''Пронађи ме''. У категорији ученика од V до VIII разреда, њена песма нашла се међу најбољих 5 песама, које су и објављене у књизи, штампаној за ову прилику. Честитамо Драгани, а песму обавезно прочитајте. 

 

Mеђународни ликовни конкурс ''Боје за мајку''

Објављено дана 08/04/2013, 20:07

Дипломе из Румуније - на међународни ликовни конкурс ''Боје за мајку'' послали смо мноштво ликовних радова, па је данас из Румуније стигло и мноштво диплома за наше ученике. 

Међународни конкурс

Објављено дана 14/02/2013, 00:02

Наши мали ликовњаци, опет су нас обрадовали. На 39. међународном ликовном конкурсу који организује Дечји ликовни центар Скопље, под покровитељством града Скопља, наши ученици Невена Поповић (III-2), Анђелија Кнежевић (II-1) и Мартин Мартоноши (II-1) освојили су прва места у категорији ученика од 7 до 11 година. Данас су стигле дипломе из далеке Македоније, а ми смо искористили прилику да забележимо овај догађај и фотографишемо награђене ликовњаке са њиховим учитељицама, Сандром Богдановић и Јадранком Стојков.

 

Литерарни конкурс Политике

Објављено дана 13/02/2013, 23:55

а литерарном конкурсу Политике ''У свету маште'', Момир Краљ, ученик III-1, нашао се међу 10 награђених и похваљених ученика. Политика је поводом доделе награда, угостила свих десеторо ученика, који су имали посебну прилику да се друже у простору у којем се састаје уређивачки колегијум нашег најстаријег дневног листа. Пут Београда су са Момиром кренули и Радмила Трајковски и Стефан Кецман, чији су ликовни радови изложени на недавно завршеном конкурсу ''Железница у очима деце''. Имали смо намеру да погледамо и ову изложбу, али је, нажалост, затворена пре неколико дана. Ипак, провели смо леп дан у Београду, а видео запис о свим дешавањима следи ускоро.

 

Лековито царство

Објављено дана 13/02/2013, 23:49

Вредни ликовњаци су нас обрадовали. На Великом Креативном конкурсу Лековитог царства, радови наших ученика посебно су се издвојили. Међу њима највише рад Милице Латковић из II-3. Вест о томе објављена је у Политикином забавнику, а награда се још увек чека.

Мирис самоће

Објављено дана 13/02/2013, 23:47

На конкурсу ''Небеске кочије'' издавачке куће ''ЈРЈ Мој издавач'', који је расписан прошле школске године, Александра Чусо освојила је другу награду у категорији прозе. На управо завршеном Сајму књига, наш познати песник Љубивоје Ршумовић уручио је награде најбољима на овом конкурсу. А награда је, ни мање ни више, него књига у којој је објављен награђени рад! Честитамо Александри, сада већ ученици Гимназије и желимо мноооого успеха и у писању и у даљем школовању.

Има л' лепше шта од осмеха тог

Објављено дана 13/02/2013, 23:44

Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине је у оквиру Змајевих дечјих игара, расписао конкурс на тему: ''Има л' лепше шта од осмеха тог''. 87 установа послало је 3690 радова од којих је 170 радова одабрано за излагање, док је 20 радова равноправно награђено. Рад Катарине Рацков из I-3 нашао се међу награђеним радовима. 7.јуна, Катарина је у Заводу за заштиту природе у Новом Саду, добила награду.

Плес до пехара

Објављено дана 13/02/2013, 23:40

Пехар стигао у школу - данас су плесни прваци Мила Ковачевић и Влада Петковић донели јуче освојен пехар на првом такмичењу у плесу ученика IV разреда основних школа. Ово такмичење организовала је плесна школа Фиеста, а ми ћемо са задовољством чувати овај пехар најмање годину дана. На фотографији су сви ученици који су се такмичили са учитељицама Љиљаном Вуковић и Биљаном Шимон.